Framtidens Fordonstekniker!

Till alla er föräldrar som har barn med ett motorintresse!

Fordonsbranschen behöver er hjälp med att stötta och vägleda era barn till att välja ett yrke inom fordonsbranschen. Ungdomar med ett genuint motorintresse har de allra bästa förutsättningarna att lyckas och få utveckla sina kunskaper inom en bransch som skriker efter arbetskraft.

Att blir fordonstekniker idag är inte detsamma som förr, den framtida kunskapsnivån kan jämföras med dagens ingenjörer. Det finns massor att lära och vidareutveckla i takt med bilarnas moderna teknik. Med ett intresse, drivkraft och nyfikenhet kan man bli både det ena och det andra inom branschen, är man duktig har man garanterat ett jobb för en lång framtid och goda chanser att utvecklas i sin yrkesroll.

När man har gjort sitt val till branschen är det superviktigt att man väljer en skola som har de bästa förutsättningarna att ge eleverna den bästa utbildningen. Besök olika skolor och ta reda på vad de erbjuder och hur deras läroplan ser ut, vad man garanteras kunna när man avslutat sin treåriga utbildning, varför man ska välja just den skolan och deras utbildning, väg fördelar mot nackdelar och framför allt om det har tillgång till praktisk läran i skolans lokaler eller i samarbete med ett företag.

Det är viktigt att få tillgång till både praktisk och teoretisk utbildning då alla är olika och har olika inlärningssätt. Att bara skicka ut eleverna på praktik som vissa skolor gör är inget vi rekommenderar, man kan inte räkna med att företagen ska ge eleverna den kunskapen de behöver men självklart så ska företagen vara en del av detta och eleverna ska få känna på hur det fungerar i verkligheten, det är viktig! Men det är skolorna och lärarnas ansvar att ge eleverna det allra bästa förutsättningarna för att kunna skaffa sig ett bra betyg och lyckas i arbetslivet när utbildningen är avslutat.

 

Jag ser gärna att lärarna släpper sin stolthet och rädsla, tar steget att få ta del av vår verksamhet, samarbeta med de lokala företagen och låt fordonsteknikerna utbilda er inom den senaste tekniken!

En annan viktig fråga är också lärarnas fortbildning och kraven för att kunna bli yrkeslärare idag.. Jag tror säkert det finns unga lärarkandidater som vill bli yrkeslärare idag men som inte har möjlighet för att man måste ha arbetat en viss tid som fordonsmekaniker innan man kan bli yrkeslärare, är det inte dags att även på den fronten försöka tänka nytt? hur skulle man kunna ge en icke fordonsmekaniker möjligheten att bli yrkeslärare? Det är ju trots allt 2017!  att det finns ett krav på att man måste varit yrkessam fordonsmekaniker för att bli lärare i dag tycker jag är gammalmodigt och stenålder! vem säger att t.ex. en ingenjör inte kan bli yrkeslärare?

Prova tänk utanför boxen och våga prova något nytt, vem vet det kanske ger resultat!

läs senaste nytt om bristen på tekniker

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s