Skolan och Företagen tar initiativ till utveckling!

Att vara envis och drivande är ett fungerande koncept, dagen efter mailet till skolan stod Max som är APL ansvarig utanför min dörr och ville ha ett möte.

Vi hade ett långt möte där vi var rörande överens om att ett närmare och mer regelbundet samarbete behövs mellan skolan och företagen i Uppsala och vi kom överens om att ha ett branschråd redan innan jul i år.

Sagt och gjort bjöd Uppsala yrkesgymnasium och fordonsprogrammet in till ett branschråd mellan skolan, företagen både personbil och tunga sidan samt kommunpolitiker, många företag slöt upp och intresset för ett samarbete verkar stort dock kom ingen från tunga sidan eller några  kommunpolitiker.

På mötet deltog även några elever från åk. 1 och 2 på fordonsprogrammet samt en elev från vuxenutbildningen och vi fick möjligheten att se saker från deras synvinkel vilket är den viktigaste feedbacken i detta arbete, vi behöver ju veta hur vi kan skapa ett intresse för branschen, hur vi når ut till föräldrar och framför allt från vilken ålder man faktiskt utvecklar ett intresse, att värva elever i åk. 8 och 9 är i senaste laget.

Viktigt är också vilka kanaler vi ska använda oss utav, om vi säger att Facebook är förlegat och där når vi kanske ut till föräldrar i bästa fall men vad är då en annons i tidningen? Vi måste vara lyhörda och intresserade för nutiden, lyssna på dagens ungdomar för att överhuvudtaget ha en chans att utveckla den här branschen och få in en ny generation.

Vi tog också upp det heta ämnet fortbildning för lärare och hur fort man tappar kunskap och inte får möjlighet att utbilda sig i takt med den nya tekniken, alla företagsrepresentanter på branschrådet var öppna för att släppa in lärarna i sina verksamheter i syfte att utbilda och ge lärarna förutsättningar för att utbilda våra befintliga och kommande fordonselever.

Ett härligt första branschråd för min del och ett steg in i framtiden!

 

/ Lina Blomkvist

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s