Historien om BéOs Bilservice

I mars månad år 1979 startades Beos Bilservice HB av Stefan Blomqvist och Kenneth Olsson som en Allbilsverkstad i lokaler på Kungsängsvägen 4 i Uppsala.

Namnet BéOs står för B som i Blomkvist och O som i Olsson och i uttalet blir BeOs .

I samband med starten av företaget blev man auktoriserade för två bilmärken som var Vaz/Lada och Daihatsu. År 1980 tillkom ytterligare ett bilmärke som var Isuzu och man anställde då en person i företaget.

År 1983 anställdes ännu en person och man var nu 4 stycken på BéOs Bilservice HB.

År 1988  Blir det känt att Kenneth drabbats av en sjukdom och han kom aldrig tillbaka till företaget, det inleds då en process som innebär att Stefan ska få driva företaget och hans verk vidare i egen regi vilket blir klart 1989.

I början av 90-talet blir man även auktoriserade för Rover. Dessa auktorisationer pågår under några år framåt tills några av märkena tas över till större verkstäder eller dör ut pga att märket inte såldes i den mängd man trott.

Verkstaden rullar på och 1997 blir BéOs auktoriserade för Suzuki och man hoppas nu på en bra försäljning av märket.

Stefan har nu jobbat upp en egen kundkrets som valde hans verkstad för hans ärlighet och kunskap. BéOs är nu ett omtyckt företag med ett bra rykte i Uppsala.

År 2000 flyttar företaget till nya lokaler på Kungsängsvägen/Björkgatan och gör plats för en plåtavdelning, man anställer två personer var av en plåtslagare. Man är nu 5 anställda och företaget omvandlas till aktiebolag och i samma stund blir man auktoriserade för Subaru.

År 2002 tecknar BéOs en auktorisation för Kia som till en början gick lite trögt på marknaden men som snabbt visade sin styrka och fångar en helt ny kundkrets. Man måste nu hänga med i den snabba utvecklingen och anställa fler mekaniker och administrativ personal. Försäljningen av Kia går bra och BéOs håller på att växa ur sina lokaler.

År 2010 flyttar BéOs Bilservice ännu en gång till nu helt nybyggda lokaler som är mer anpassade för den växande verksamheten. lokalerna blir mer transparanta och ger kunden mer insyn i den pågående verksamheten. plåtavdelningen läggs ner i samband med flytten till Svederusgatan 5. Man är nu 14 anställda och företaget växer så det knakar, innehar sin AAA kreditvärdighet och välutbildad personal.

År 2011 är BéOs ett välmående företag och man jobbar med att strukturera upp verksamheten och skapa rutiner för den nu snabba utvecklingen.

År 2012 blir Företaget utsedd till ett av Sveriges Gasell företag av Dagens industri som innebär att man måste ha offentliggjort minst fyra årsredovisningar , en omsättning som överstiger 10Mkr, minst 10 anställda och det senaste åren kontinuerligt ökat omsättningen och under samma period minst fördubblat sin omsättning.

År 2013 kommer en auktorisation till för Mercury båtmotorer som ett spännande och udda komplement till fordon.